Down-urheilijoiden EM-kilpailut heinäkuussa Tampereella

Veeti Mustalahti (vas.), Jani Töyrylä ja Eliel Nikkola.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjestää yhteistyössä tamperelaisseurojen Pyrinnön ja PT 75:n kanssa down-urheilijoiden avoimet Euroopan mestaruuskilpailut yleisurheilussa ja pöytätenniksessä 24.–29. heinäkuuta 2019 Tampereella.

Yleisurheilumitaleista kilpaillaan 26.–28.7. Ratinan stadionilla ja pöytätenniksessä samoina päivinä Varalan Urheiluopistolla. Kisoihin odotetaan noin 70 urheilijaa ympäri Eurooppaa ja osin ulkopuoleltakin.

Tamperelaista Vehmaisten Urheilijoita edustava Eliel Nikkola, 20, on tuore downien yleisurheilun MM-pronssimitalisti 3-ottelusta (100m, pituus, kuula) syksyllä Madeiralla järjestetyistä kisoista. Nikkola on innoissaan edessä siintävistä kotikisoista:

– Tuntuu hienolta, että meidän down-urheilijoiden isot kisat on täällä Tampereella! Odotan, että kisat menisivät hyvin ja kaikilla olisi kivaa, Nikkola toteaa ja mainitsee henkilökohtaisesti tavoittelevansa kisoista uusia ennätyksiä ja mitaleita.

Yleisurheilua 11 vuotta harrastanut Nikkola osallistuu Tampereen kisoissa 3-ottelun lisäksi 100 metrille, pituushyppyyn ja kuulaan.

– Jaksan ja haluan treenata paljon. Kuuntelen valmentajan neuvoja ja yritän aina parhaani, Nikkola luettelee vahvuutensa.

Suomesta kisoihin tulee osallistumaan näillä näkymin hieman alle kymmenen yleisurheilijaa. Pöytätenniksessä ei ennakkoilmoittautuneissa vielä suomalaisurheilijoita ole, mutta mukaan ehtii vielä.

Suomessa järjestettävät kisat toimivat matalan kynnyksen mukaantuloväylänä kansainvälisen down-urheilun pariin. Kisoista kiinnostuneet – joko yleisurheilun tai pöytätenniksen osalta – voivat ottaa yhteyttä kisojen pääsihteeri Jukka Lahteen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

EM-kilpailujen kotisivut löytyvät osoitteesta: www.tampere2019.fi ja kisojen Facebook-sivusto osoitteesta: www.facebook.com/Tampere2019

Tampere 2019 -logo